Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

()
Początkujacy
gregoriano napisał:
ŚLĄSK MIAŁ JUZ BYC DAWNO OSOBNYM PANSTWEM ,WSZYSTKO ZNISZCZYŁ POLSKI RZĄD!!!!!!!!! ZACZĄŁ ZAMYKAC U NAS KOPALNIE , POTEM HUTY LIKWIDOWAC ,WIEKSZE FIRMY I DOPROWADZILI DO TEGO ZE MUSIELISMY WYJECHAC ZE ŚLĄSKA ZA GRANICE ZEBY MIEC ZA CO ZYC!!!
JAKBY NIE POLSKA
BYLIBYŚMY TERAZ NAJBOGATSZYM PANSTWEM NA ŚWIECIE ALE WARSZAWA WSZYSTKO NAM SPIER...IŁA !!!!!!!!!!!!!!!!
GOROLE!!!!!!!!!!!!!

Czytałem ze sterydy wpływają źle na główkę ale w tym wątku przeszedłeś samego siebie
Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
Zawsze sie dziwilem jak polacy mieli cos do slazakow ,hmmm teraz juz zrozumialem dlaczego,
dlatego bedziecie tak traktowani jak sie zachowujesz

@Nemesis pieknie ujete
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
a w czym slazak jrest lepszy ????? chyba tylko w gebie nie chce sie czytac takich bzdur wielce pokrzywdzeni ze niby kto was tak pokrzywdził??? jak nie wy sami??? moj ojciec slazak brał wszystko co dawali jak sie urwało wielka załamka nie umiał sie zabrac za zadna robote podkulił ogon i spier.....ił do niemiec wielka załamka bo polikwidowali kopalnie itd. dostali zajebiste odprawy o ironio trzeba było pomyslec jak ulokowac taka kase a nie szalec i udawac panstwo hihihihi przez miesiac pozniej nie było co do gara włozyc dziwne ze jak zlikwidowali pgr-y ludzie nie dostali ani złotowki zadnych odpraw zostali bez srodkow do zycia w Gołdapi dzieci umierały z głodu nikoko to nie interesowało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiec nie pierol leniwy slazaku tyko zakasaj rekawqy i bierz sie za robote!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Ej, Panie i Panowie, nie dajcie wciągnąć się w pułapkę uogólnień.
Jeden Polak wjedzie autem po pijaku w dom i zabija ludzi - wszyscy Polacy to moczymordy i zabójcy. To już było.
Opinia gregoriano jest tylko opinią Gregoriano, a że przy okazji jest on Ślązakiem, to nie znaczy że wszyscy Ślązacy podzielają jego zdanie.

To, jak mówi Marcin Kwiek:

"(...) każdy skrzypek jest muzykiem, lecz nie każdy muzyk skrzypkiem."

Btw, taka tam dygresja, fajny wierszyk, więc przytoczę jeszcze raz:

Ateista - komunista

Bardzo często się powtarza ten argument idiotyczny,
Który zwykle wpuszczam jednym, a wypuszczam drugim uchem,
Że skoro duch komunizmu jest na wskroś ateistyczny,
No to każdy ateista programowo jest komuchem.

To nie działa tak, matołki, więc nie powtarzajcie bredni
Zasłyszanych przy niedzieli z takiej czy innej ambony,
Tu nie trzeba być geniuszem, starczy umysł całkiem średni,
By zrozumieć, że zależność nie zachodzi w obie strony.

Dla tych, którzy wciąż nie łapią, będzie porównanie szybkie:
Każdy skrzypek jest muzykiem, lecz nie każdy muzyk - skrzypkiem.

Greg, chłopie, ogarnij się. W sumie trochę mi Ciebie szkoda, bo jeśli nie jesteś Polakiem, to jesteś bezpaństwowcem, bo państwo Śląsk nie istnieje.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Patboy podobnie jest z Polakami w Holandi których rzekoma dyskryminacja jest jedynie
wypadkowa frustracji i niskiej samooceny.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Szanowny Panie Ślązak!!!
Masz pełne prawo do własnych marzeń dotyczących utworzenia nowego państwa. Jednak w tej pogoni nie powinieneś lżyć na Państwo, które przez wiele lat utrzymywało Was kosztem całego narodu. Aby nie być gołosłownym przytoczę Ci kilka faktów, które może po części pomogą Tobie poukładać rozrzucone "klepki" Chwała górnikom i chylę czoła przed ich trudem, ale to wcale nie znaczy, że należę do zwolenników utrzymywania kopalń na siłę, a wraz z nimi całej tej węglowej otoczki. Nie jest żadną tajemnicą ani też nowym odkryciem kosmosu, że Polski węgiel już od dłuższego czasu jest jednym z droższych na świecie. Ceny węgla w kraju rosną szybciej aniżeli spada poparcie dla pisiorów. Ponadto wydobywany obecnie węgiel jest bardzo słabej wartości. Potężny Śląsk to spadek jaki naród otrzymał od PZPR przewodniej siły narodu. Nie wiem czy pamiętasz czasy kiedy to cały naród tyrał jak woły na utrzymanie Śląska. W Waszych sklepach było wszystko, a w pozostałej części Polski długie kolejki i marzenia ściętej głowy o zakupie czegokolwiek. Nierealnym było marzenie o nowej pralce czy też lodówce. Rozdzielnik Komitetu Centralnego był nie ubłagany - najpierw Śląsk, a póżniej reszta. To przecież Wasz Towarzysz Edward dał Wam czternaste pensje, ogromne dodatki za jakieś tam rekordy zmianowe, dniówkowe i tygodniowe. Dał ale kosztem pozostałej części narodu. Myśmy mieli kartki na wszystko. Wy oczywiście także, ale Wasza kartka uprawniała Was do zakupu bez ograniczeń. Cały naród harował na pomnik bezmyślności technicznej jaką była i jest Huta Katowice. Chluba Komitetu Centralnego i kochającego go Śląska. Sam tyrałem po dwadzieścia godzi na dobę przy budowie tego pomnika śmieszności. Można by mnożyć przykłady tej niby samodzielności Sląska.
Powiem Ci jeszcze jedno. W Wielkiej Brytanii była taka Pani Margaret Thatcher i kiedy wraz ze swymi doradcami wyliczyła, że brytyjskie kopalnie są nie ekonomiczne, gdyż wydobyta tona węgla jest droższa od tony zakupionej za granicą bez najmniejszego zawahania zamknęła te kopalnie. Dzisiaj wyspiarze jej za to dziękują. A wiesz dlaczego u nas tego nie zrobiono. Kopalnie to ostatni bastion Komunizmu. To tam krwiopijcy narodu za sklepowe dobrocie kupowali swoje głosy. Nadeszły czasy, w których zaczyna wreszcie - choć bardzo powoli - zwyciężać rozsądek ekonomiczny - nierentowne kopalnie są zamykane. Jednak i w dzisiejszych czasach docenia się trud górnika i każdy odchodzący z pracy z powodu likwidacji zakładu otrzymuje nie małą odprawę. To są pieniądze, o których reszta Polski może pomarzyć. Dziś zaczynacie narzekać. Nie trzeba było siedzieć pod familokami przy halbie piwa i trwonić to co dał Wam naród. Nikt Wam tego nie wypomina, że 75% członków Komitetu Centralnego PZPR to rodowici Ślązacy. Przecież już w wolnej Polsce w sejmie zasiadało dziesiątki posłów ze Śląska i co dbaliście tylko i wyłącznie o własną dupę, a pozostała część narodu otrzymywała odprawy w postaci - radżcie sobie sami. Dlatego walnij się w ten swój Sląski łeb i zastanów się na co narzekasz towarzysz "pomożecie" już nie wróci. Szukasz Śląska więc co robisz w Holandii? Twoje miejsce w faterlandii.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ja dzisiaj wyśle petycje o utworzenie kraju o nazwie Państwo Lubuskie. A co nie mogę?
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Jerzyk ze tez tobie chce sie tyle pisac !!!
pozdrowionka od kolka
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
No bo jak wytłumaczyć babie, że ciotka to krewna a nie okres.
Pozdrawiam. Doszły mnie słuchy, że tym razem nie zmarnujemy paliwa. Pozdrawiam
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
no pieknie !!! a ja nic nie wiem
ktos tu zbierze opirdol
Zgłoś wpis

Bliżej nas